szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pénteken már nyolcadik napja tart Chicagóban 25 ezer tanár sztrájkja, aminek 300 ezer diák örvendezhet.

A munkabeszüntetés az állami iskolákat érinti. A sztrájkot a Chicagói Tanárok Szakszervezete szervezte. Csütörtöki közlésük szerint tárgyalásaik haladnak az üzemeltetőkkel, ám még mindig nem sikerült megegyezni fontos kérdésekben, például a tantestületi kinevezések rendszerében vagy az osztálylétszámok nagyságában.

Nem csak az Egyesült Államokban sztrájkolnak. Ahogy mi is írtunk róla, tegnap egy napra a felsőoktatásban dolgozók is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez Horvátországban. A köztisztviselők és közalkalmazottak bérnövekedésével csökkent ugyan a feszültség a kormánykoalícióban, a pedagógus szakszervezetek azonban továbbra is elégedetlenek, és nem állnak el a sztrájktól.

A felsőoktatásban dolgozók is csatlakoztak a horvát tanársztrájkhoz

A köztisztviselők és közalkalmazottak bérnövekedésével csökkent ugyan a feszültség a kormánykoalícióban, a pedagógus szakszervezetek azonban továbbra is elégedetlenek, és nem állnak el a sztrájktól. Csütörtökön egy napra a felsőoktatásban dolgozók is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.