szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány órában tanulnak magyart, idegen nyelveket, matekot és hány tesiórájuk lesz ebben a tanévben az általános iskolásoknak, illetve a négyosztályos gimnazistáknak? Itt a teljes tantárgylista.

A kerettanterv szigorúan meghatározza, hogy melyik évfolyamon milyen tárgyakat és hány órában kell oktatni, viszont az iskolák némi szabad órakerettel is rendelkeznek.

Az alsósoknak a legtöbb órájuk magyarból, testnevelésből és matematikából lesz. Többek között az idén kezdő diákoknak is heti öt testnevelésórával és kötelező erkölcstanórával kell számolniuk. Negyedik osztálytól pedig megjelenik az órarendben az idegennyelv oktatás.

©

A felsősök sem ússzák meg heti öt tesióra nélkül. Lesz kötelező erkölcstan órájuk, illetve dráma és tánc vagy hon- és népismeret oktatást is kapnak. Hatodiktól heti egy informatika, hetediktől pedig biológia, fizika, kémia és földrajz órájuk is lesz.

©

A négyosztályos gimnazisták órarendjében szintén megtalálható a heti öt tesióra, valamint a kötelező tantárgyak. Ezeken túl a gimiseknek ének-zene, vizuális kultúra, dráma és tánc vagy mozgóképkultúra és médiaismeret, technika, életvitel és gyakorlat és művészetek órájuk is lesz. Az utóbbi esetében az intézmények a négy művészeti tárgy – vagyis az énnek-zene, vizuális kultúra, dráma és tánc, mozgóképkultúra és médiaismeret – kerettanterveiből szabadon tölthetik fel az órakeretet. 

©

A nyolc- és hatosztályos gimnazisták, valamint a szakközépiskolások kerettanterveiről itt tájékozódhattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.