szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iskolakezdés előtt álló gyereknek szükségük van átmeneti időszakra, ezért egyáltalán nem tesz jót, ha a nyár utolsó heteit még az óvodában töltik.

Nem tesz jót a gyerekeknek, ha nincs idejük és lehetőségük eltávolodni az egyik élethelyzettől, és megbarátkozni a sokszor ijesztő gondolattal: szeptemberben már nem az oviba kell majd menniük - hívja fel a figyelmet az nlc.hu. A lap számára Soltészné Kovács Zita óvodapedagógus azt mondta: nehezebb az elválás és az iskolakezdés azoknak a gyerekeknek, akik a nyár utolsó heteit is az óvodában töltik.

Az óvodapedagógus hangsúlyozza, az átmeneti időszak nagyon fontos a gyerekek életében is: a szülőknek az utolsó nyáron meg kell próbálniuk legalább az utolsó két hetet szabaddá tenniük a gyerekek számára. Teljesen más az óvodában a gyerekekkel szembeni elvárás, mint az iskolában - ehhez pedig lelkileg irányt kell váltaniuk, fel kell készülniük.

Iskolakezdés hatévesen: ősszel készül el a fontos részleteket tartalmazó rendelet

2020 januárjától változnak az iskolakezdés szabályai - a szülők minden év január 15-ig nyújthatnak be kérelmet, ha a gyermekük augusztus 31-ig betölti hatodik életévét, de még nem küldenék iskolába.

"Az utolsó két hétben van lehetőségünk arra, hogy együtt készüljünk fel, együtt vásároljuk meg a szükséges dolgokat, együtt rendezzük be a szobát. És főleg van időnk beszélgetni, de kizárólag kényszer nélkül" - mondta Soltészné Kovács Zita, hozzátéve: Hadd rendezze be a szobát, az íróasztalát! Ha nem jó helyre teszi a dolgait, akkor is hagyjuk, hadd kezdjen bele az újba. Én meg szoktam engedni nekik – főleg annak, aki izgulós –, hogy nyugodtan hozzák be az oviba az iskolatáskát megmutatni: megcsodáljuk, örülünk neki".

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!