szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megszavazták a köznevelési törvény módosító csomagját, akkreditálták Ausztriában a CEU-t, újabb felsőoktatási rangsor jelent meg - ezek voltak a hét oktatási hírei.

Megszavazták a köznevelési törvény módosítását: egyetlen ponton változtattak

Az intézményvezetőket, a magántanulói jogviszonyt, az óvodába járást, az alternatív kerettanterveket és a tankönyvellátás szabályozását érinti a közneveléssel összefüggő egyes törvények módosítása, amelyet másfél hetes halasztás után pénteken fogadott el az Országgyűlés a kormány kezdeményezésére. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Akkreditálták Ausztriában a CEU-t

Osztrák magánegyetemként akkreditálták a CEU-t Közép-európai Egyetem Magánegyetem néven – közölte az intézmény szombaton. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Megvan az idei budapesti Pont Ott Parti helyszíne

Az ELTE Lágymányosi Campusán lesz az idei fővárosi Pont Ott Parti, a programok délután négytől kezdődnek. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Államtitkár: hamarosan vége a kerettantervek kidolgozásának is

Már célegyenesben van az új Nemzeti alaptanterv (Nat) megalkotása, és hamarosan vége a kerettantervek kidolgozásának is – mondta Bódis József oktatási államtitkár az Inforádiónak. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Újabb felsőoktatási rangsor: négy magyar egyetem a THE listáján

Négy magyar egyetem került fel a Times Higher Education (THE) Europe Teaching Rankings 2019-es listájára. A teljes cikket itt olvashatjátok el. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!