szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már célegyenesben van az új Nemzeti alaptanterv (Nat) megalkotása, és hamarosan vége a kerettantervek kidolgozásának is – mondta Bódis József oktatási államtitkár az Inforádiónak.

A kerettantervek fejlesztése a napokban fejeződik be – mondta az oktatási államtitkár az Inforádiónak, hozzátéve: abban bíznak, hogy a napokban a kormány el is fogadja, utána jöhet a bevezetés előkészítése.

Az új Natról azt mondta, az első, 530 oldalas változaton rövidítettek, a dokumentum 330 oldalas, emellett bekerültek a hazafias neveléssel kapcsolatos elemek is, de az alap a kezdetektől nem változott.

Túlterheltek a diákok, ezen (is) változtatni kell a PSZ elnöke szerint

Csökkenteni kell a diákok terheit - mondta az új Nemzeti alaptantervről az Inforádiónak Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke.

Hozzátette: 2018 augusztusától két hónapon át több mint hatszáz vélemény, javaslat fogalmazódott meg, gyűjtötték a szakma észrevételeit, így áll lassan össze a végleges tanterv. Az Inforádió kérdésére, hogy reális-e a 2020-as bevezetés, azt mondta, abban bízik, hogy igen, de "természetesen ez a kormány döntésén múlik".

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!