szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már tényleg nincs sok hátra a tanévből, de - akár egyetemisták, akár érettségizők vagy általános iskolások vagytok - van még néhány fontos dátum, amelyre érdemes odafigyelni. Most összegyűjtöttük nektek, hogy mivel kell számolnotok a következő időszakban.

Általános iskolásoknak és középiskolásoknak

2019. június 14.: A tanév utolsó tanítási napja.

Középiskolába felvételizőknek

2019. június 20-22.: Beiratkozási időszak a középfokú iskolákba, valamint a Köznevelési és a Szakképzési Hídprogramba – az iskola igazgatója által meghatározott időben.

©

Érettségizőknek - felvételizőknek

2019. június 5-13.: Az emelt szintű szóbeli vizsgák a múlt héten kezdődtek, és jelenleg is zajlanak.

2019. június 17-28.: A középszintű szóbeli érettségi vizsgák ideje.

2019. június-július: Vannak olyan intézmények, ahol jelenleg is zajlanak az alkalmassági vizsgák. A különböző intézmények alkalmassági vizsgáinak időpontjait és vizsgadíjait itt találjátok.

2019. július 12.: A felsőoktatási felvételi dokumentumfeltöltési és egyszeri sorrendmódosítási határideje.

Érettségi 2019: itt vannak az osztályzási és pontozási szabályok

Ha már belekezdtetek a pontszámolgatásba, akkor a következő táblázatok biztosan nagy hasznotokra lesznek. Hány pontot ér a közép- vagy az emelt szintű szóbeli? Összegyűjtöttük a legfontosabb számokat és százalékokat.

Főiskolásoknak és egyetemistáknak

Az felsőoktatási intézményenként eltérő, hogy meddig tart a vizsgaidőszak. A Corvinuson például 2019. június 16-án lesz vége a vizsgáknak. A Pécsi Tudományegyetemen 2019. június 21-ig, BME-n június 24-ig, a Szegedi Tudományegyetemen és a Miskolci Egyetemen egységesen 2019. június 29-ig tartanak a vizsgák. Az ELTE-n pedig július 5-én lesz az utolsó vizsganap.

2019. július 31.: A vizsgaidőszak után minden felsőoktatási intézmény közzétesz egy kérvényt, amellyel lehetőséget biztosítanak az önköltséges hallgatók számára, hogy ezt megpályázva átsorolják őket államilag támogatott finanszírozási rendszerbe. Az átsorolási döntést minden év július 31-ig kötelesek meghozni az egyetemek és a főiskolák.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.