szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ország nyolcadikosai közül idén mindössze ketten írtak 98 pontos felvételit.

Idén 98 pontos volt a legjobb felvételi dolgozat a nyolcadikosok között – abból is az egész országban mindössze kettő született. Az egyiket egy szegedi diáklány írta. Visi Patrícia, a Madách Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója matematikából maximális pontot ért el, a két pontot két apróságon veszítette el a magyardolgozatában - írja a Délmegyar.

"Nem számítottam rá, hogy a matematikám hibátlan lesz, főleg úgy, hogy nehezebb volt a feladatsor, mint a korábbi években" – mondta el Patrícia a lapnak, aki szerint sikerének titka az volt, hogy nem görcsölt be, amikor első körben megoldhatatlannak tűnt egy feladat.

null

null

A magyarfelvételiben a két pont a versláb definícióján és egy aláhúzatlanul maradt névszói-igei állítmányon ment el. Teljesítményével azonban így is az ország legjobb eredményét érte el egy másik diákkal együtt, így gyakorlatilag bármelyik gimnáziumba felvették volna. Ő mégsem a legerősebb intézmények közül választott - írja a lap.

Patrícia a szegedi Deák-gimnázium speciális angol tagozatát jelölte meg első helyen. Szerencsés vagyok  - mondta -  a Madách két tannyelvű osztályában úgy voltam kitűnő, hogy túl sokat nem tanultam otthon. Azt hallottam viszont, hogy néhány gimnáziumban még az ilyen diákoknak is rengeteget kell tanulniuk, és úgy éreztem, én azt nem bírnám. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!