szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fenyegető videó terjedt az egyik budapesti általános iskola 11 éves diákjai között.

A felvételen egy késsel hadonászó, magát szellemnek nevező fiú látható, aki kijelenteni: megtalálja azt, aki nem küldi tovább tizenöt embernek a videót harminc percen belül.

A Blikk azt írja, a videót a 11 éves diákok egy zárt csoportban küldözgették egymásnak, sokan megrémültek, volt, aki nem tudott aludni a felvétel megnézése után. Az egyik szülő elküldte a videót a rendőrségnek, zaklatás gyanúja miatt eljárás indult. 

A lap megkereste az iskolát, amelynek diákjai körében a videó terjedt. Azt mondták, a szülők és az osztályfőnök is jól kezelte a helyzetet, az internet veszélyeiről is tartottak előadást a gyerekeknek.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint fontos, hogy a gyerekek kibeszéljék magukból a traumát, a videón szereplő kés ugyanis félelmet kelthet bennük, ráadásul minél kisebb a gyerek, annál inkább elhiszi, hogy a szellem létezik és hogy árthat neki.

Rengeteg gyerek számára valóságos pokol az iskola, de csak kevesen kérnek segítséget

Minden második gyereket zaklattak már fizikailag vagy verbálisan, majdnem minden ötödik bántalmazott azonban senkitől nem kér segítséget - derül ki a Cartoon Network 1200 szülő-gyerek páros körében készített kutatásából. A zaklatás leggyakrabban az iskola falai között történik.