szerző:
Eduline

Miközben az Egyesült Államok már a 2012-es elnökválasztásra készül, sokak figyelmét inkább a helyi szavazások kötik le: a leendő diákelnökök igen meglepő videókkal kampányolnak az interneten.

Az Egyesült Államokban komoly hagyománya van a különböző iskolai kampányoknak: a középiskolákban és az egyetemeken minden évben komoly harc folyik egy-egy diák- vagy kollégiumi elnöki posztért. A vezetői helyekért indulók keményen megküzdenek a szavazatokért, miközben támogatók egész csapatát gyűjtik maguk köré, szórólapokat osztogatnak és beszédeket tartanak az iskolaudvaron.

Ma már egyre gyakoribb, hogy a jelöltek kampányfilmet is készítenek, amelyet feltöltenek az internetre. A YouTube-on számos ötletes, vicces vagy éppen megdöbbentő felvételt lehet találni – a Huffington Post összegyűjtötte a legfurcsább iskolai kampányvideókat.

Kampánybeszéd zárt szájjal

Az alábbi felvételen látható lány az osztályelnöki posztért küzd. A diákot szemmel láthatóan eléggé zavarba hozza a kamera: alig nyitja ki a száját, miközben beszél, ráadásul rettentően hadar is – emiatt alig érteni a mondanivalóját.

A dráma erejével

Victoria Cambe szintén osztályelnök szeretne lenni, ezért saját mindennapjait mutatja be különböző plánbeállításokkal és gyors vágásokkal tarkított kampányfilmjében. A videó első ránézésre leginkább egy katasztrófafilm traileréhez hasonlít, amelyben Victoria megmenti a világot – vagyis az osztályát – a pusztulástól.

Mike, a hős

Szintén katasztrófafilmes elemeket hordoz Mike Ziencina videója, aki lassításokkal és hátborzongató zenével teszi hatásosabbá a kampányfilmjét. A diákszenátus vezetői posztjáért küzd ezzel a felvétellel.

Egyedüli jelöltként biztos a győzelem

„Szavazzatok rám, mert nincs ellenfelem, és mert ez egy nagyon szép videó” – indokolja meg meg Boris Xu a mindössze 18 másodperces filmjében, miért ő a legideálisabb jelölt az osztálypénztárosi posztra.

Szavazz a szülinaposokra!

És végül egy igazán furcsa videó: a „Birthday Party” elnevezésű csapat kissé eklektikusra sikeredett filmjében az támogatók segítségével igyekeznek szavazatokat gyűjteni.

eduline