szerző:
Eduline

Több órán keresztül bilincsben tartott és börtönnel fenyegetett több 6-7 éves diákot egy chicagói általános iskola biztonsági embere, mert a gyerekek nem maradtak csendben a tanórán.

„Börtönbe kerültök, és nem látjátok többé a szüleiteket” – ezzel ijesztgette az első osztályosokat a biztonsági őr, miközben egy terembe zárta őket, írja a Daily Mail.

Az egyik család az indokolatlan fogva tartás miatt beperelte az iskolát, mert az eset állításuk szerint maradandó sérülést okozott fiuknak. Az apa, LaShanda Smith gondatlansággal vádolja az őrt, és több mint 100 000 dollár, azaz 20 millió forint kártérítést követel. Egy másik amerikai iskolában is ehhez hasonló fegyelmezési módszereket használtak - összefoglalónkat itt olvashatod el.

Perelik az iskolát

A bírósági eljárás során kiderült, hogy Mr Smith fián kívül még több kisdiákot is hasonló módon tartottak fogva az iskolában. A család ügyvédje, Michael Carin az egyik chicagói laphoz eljuttatott levelében azt írja: „A biztonsági őr az osztályteremből egy olyan helyiségbe vitte a kisdiákokat, ahol másik felnőtt nem volt jelen. Sem iskolaidőben, sem azon kívül nem létezhet elfogadható magyarázat arra, hogy egy alkalmazott 6-7 éves gyerekeket tart fogva, sőt megbilincseli, majd órákon keresztül fenyegeti őket.”

A Carver Primary School. Magyarázkodniuk kell
©

Az ügyvéd szerint a chicagói oktatási bizottság meg sem kísérelte megoldani a helyzetet, a család ezért indított pert. „Sajnos a bizottság tagjai nem vették komolyan védencem panaszát. Reméljük, hamar elismerik a felelősségüket, és rendezik a helyzetet” – írta Michael Carin. Az iskolát azzal vádolják, hogy képzetlen alkalmazottak vigyáztak a fegyelemre az intézményben.

eduline