szerző:
Eduline

Csaknem 90 hátrányos helyzetű gyermek számára indult kéthetes ingyenes úszásoktatás a Tiszta Szívvel Egyesület jóvoltából hétfőn Hódmezővásárhelyen.

A civil szervezet elnöke elmondta, tavaly tavasszal indították el akciójukat, amelynek köszönhetően minden hét péntekjén 160 hátrányos helyzetű hódmezővásárhelyi család kap élelmiszercsomagot.

"Az egyesület örömmel fogadta Bán Sándor szakedző felajánlását, aki vállalta, hogy segítőivel ingyenes úszótanfolyamot tart hátrányos helyzetű gyermekeknek" – mondta az elnök.

A támogatott családok közül csaknem nyolcvan élt a felkínált lehetőséggel, így hétfőn összesen 89 alsó tagozatos diák számára kezdődött el két turnusban az oktatás. A kezdeményezéshez csatlakozott a Török Sándor Strandfürdő, így a gyerekek és egy-egy kísérőjük ingyenesen léphetnek be az uszodába. A civil szervezettől minden gyerek kapott egy úszósapkát és egy mezt, illetve nadrágot.

Bán Sándor, aki 1972 óta foglalkozik úszásoktatással, és a Szegedi Tudományegyetemen a leendő testnevelő tanárokat képzi, úgy véli, pedagógusként a gyakorlatban is példát kell mutatnia. A szakember bízik benne, kezdeményezésének ország szerte sok követője akad.

A tizennégy alkalom alatt a sportággal most ismerkedő gyerekek alapszinten megtanulhatnak úszni, azok a diákok pedig, akik már biztosan mozognak a vízben, alaposabban elsajátíthatnak egy úszásnemet – közölte az edző.


MTI