szerző:
Eduline

Most bebizonyíthatod, hogy te vagy a legtájékozottabb HVG-olvasó: elkezdődött a Ki tud többet a HVG-ből? középiskolai verseny! Mindössze annyit kell tenned, hogy regisztrálsz a hvgkviz.eduline.hu oldalon, majd minden héten válaszolsz a legfrissebb HVG-szám tartalmával kapcsolatos kérdésekre. Érdemes játszani, a leggyorsabb és legtájékozottabb versenyzőkre ugyanis értékes nyeremények várnak.

Érdekelnek a nagyvilág történései? Kívéncsi vagy a közéleti, kulturális és történelmi események hátterére? A Ki tud többet a HVG-ből? középiskolai versenyen egyénileg és csapatban is indulhatsz, egy csapat legfeljebb tizenöt tagból állhat: nyolc héten át alkalmanként száz, a HVG hetilap legfrissebb számából feltett kérdésre kell válaszolnod.

A legtájékozottabb és leggyorsabb versenyzőkre értékes nyeremények várnak, többek között egy kéthetes máltai angol nyelvtanfolyam, laptopok és nyomtatók, könyvcsomagok és persze HVG-előfizetések. Díjazzuk a legügyesebb csapatot felkészítő tanárokat és a legtöbb pontot elérő középiskolákat is, utóbbiak interaktív táblát, százezer forint értékű HVG-s könyvutalványt, egyéves HVG-előfizetést, HVG Business Bike-ot és egy 1993-2010 Archív DVD-t nyerhetnek. A nyereményekről bővebb információt, valamint az aktuális kérdéseket itt találod.


2010-ben ők taroltak

A HVG által indított versenyre 2010-ben 163 település 433 iskolájából összesen 811 csapat nevezett, a  vetélkedőn részt vevő diákok száma megközelítette az 5800-at. A leggyorsabbnak és a legtájékozattabbnak a győri Revaintegral, a Révai Miklós Gimnázium 11.D osztályának csapata bizonyult: alig több mint egy órával előzték meg a szintén maximális pontszámot elért BPG11-et, a budapesti Bornemissza Péter Gimnázium 11.A osztályának versenyzőit, és kevesebb mint két órával a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium 11.C osztályának PSEG11C nevű csapatát. A bonyhádi gimnázium nyerte az iskolák versenyét is – mögötte a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola, illetve a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium végzett.

eduline