szerző:
Eduline

A diákok nagy része kerüli az iskolai mosdók használatát, ugyanis koszosak, ráadásul sokszor dohányosok foglalják el - erre jutottak brit kutatók.

A háromszáz megkérdezett tanuló negyede mondta azt, hogy ha lehetősége van rá, akkor elkerüli az iskolai mosdókat. Annak ellenére, hogy a mosdóknak tisztának és felszereltnek kéne lenniük, sokkal inkább koszosak és használatra alkalmatlanok – írja a Kamaszpanasz. Több mint a megkérdezettek harmada (36 %-a) nyilatkozott úgy, hogy a mosdóik sosem voltak tiszták, míg 42%-uk mondta azt, hogy nagyon ritkán találnak bármilyen felszerelést (vécépapírt, szappant), valamint 19%-uk állította, hogy soha nem is láttak vécépapírt vagy szappant mosdóikban.

Koszosak az iskolai mellékhelyiségek?
©

A megkérdezett lányok 40%-a mondta azt, hogy „megpróbálják bent tartani”, hogy ne kelljen használniuk a mosdót. A megkérdezett fiúk 16%-a nyilatkozott úgy, hogy olyan „rossz dolgok” történnek a mosdókban, hogy ez elrettenti őket attól, hogy bemenjenek. Százötven általános iskolás tanulót szintén megkérdeztek a kutatás során, ám ők sokkal kevesebb panaszt jeleztek mosdóik állapotával, felszereltségével kapcsolatban.

eduline