szerző:
Eduline

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség az ellen a 18 éves helyi fiatalember ellen, aki a tanév elején súlyosan bántalmazott egy diákot az egyik kaposvári középiskolánál.

Fekete Róbert főügyészségi ügyész szerdán elmondta: a vádlott lánytestvére és a fiatalkorú sértett a tanév elején osztálytársak voltak. A sértett a tanév kezdetén a fiatalember testvérét több alkalommal is sértegette, ütögette, előfordult az is, hogy az iskola folyosóján szándékosan meglökte őt a táskájával.

A vádlott szeptember 17-én elkísérte lánytestvérét az iskolához, hogy felelősségre vonja a sértettet. Iskolakezdés előtt odament az általa addig nem ismert fiúhoz, a nyakát a kezével átfonta, így vezette ki őt a bejáratánál található padhoz. Megpróbálta felelősségre vonni a fiút, aki megítélése szerint flegmán viselkedett. Ettől a vádlott indulatba jött, több alkalommal is nagy erejű ütést mért a padhoz szorított sértett fejére, illetve testének bal oldalára. A bántalmazással azért hagyott fel, mert testvére erre kérte, elhúzva őt a helyszínről.
    
A sértettnek a verés következtében a lépén repesztett sebzés keletkezett, ennek következtében belső vérzés alakult ki. Az elszenvedett sérülések miatt a fiú közvetett életveszélyes állapotban volt, gyógyulása 4 hétig tartott - közölte az ügyész.


mti