szerző:
Eduline

Kilenc év szünet után idén újra megszervezi a volt közgázosok találkozóját a Közgáz Baráti Kör Alapítvány; a november 28-i rendezvényre több száz egykori Fővám-téri diákot várnak, de örömmel látják a más intézményekben végzett közgazdászokat is.

Az angyalföldi József Attila Művelődési Központ este 7-kor nyitja kapuit, s az összejövetel egészen hajnali 1-ig tart majd. A Budapesti Corvinus Egyetem - az egykori közgáz - rektora, Mészáros Tamás védnökségével zajló bulin fellép Ferenczi György és a Rackajam, koncertfilmet vetítenek a Neoprimitív együttesről, és arra is lesz lehetőség, hogy az egy évfolyamhoz, szakhoz tartozók kisebb közösségben együtt lehessenek, beszélgethessenek.

Az összejövetel célja, hogy találkozási, ismerkedési lehetőséget biztosítson annak a több ezer közgazdásznak, aki az 1948 óta eltelt 60 évben végzett a budapesti közgázon - tájékoztatta Böszörményi Gergely alapítványi kurátor az MTI-t. Hozzátette: más egyetemeken, főiskolákon végzetteket is szívesen látnak, voltaképpen mindenkit, "aki magát közgazdásznak vallja". "Hosszabb távon egy végzett közgazdászokat lajstromba vevő adatbázis létrehozása is a terveink között szerepel."

A Közgáz Baráti Kör Alapítvány a 90-es évek második felében alakult azzal a céllal, hogy évente egyszer nagy, országos találkozót szervezzen a közgazdászok részére. A jövőben emellett három-négy havonta közgazdász kerekasztal-beszélgetés és klub szervezését tervezik, valamint szeretnének publikáláshoz segíteni évente 2-3 fiatal, tehetséges közgázos diákot is - mondta Böszörményi Gergely.

 

mti