szerző:
Edupress

Magyarország egyik legrangosabb elismerését vehette át az Educatio Nonprofit Kft. a Parlamentben. A Magyar Termék Nagydíj 2009-es egyik nyertese az eLearning Igazgatóság. A díjat a Sulinet Digitális Tudásbázis kifejlesztéséért vehette át a szervezet, amely jelenleg több, mint 11 ezer tanórai digitális tartalmat és összességében több, mint egymillió önállóan is felhasználható és gyűjteménybe foglalt tananyagelemet tartalmaz.

©
Átadták a Magyar Termék Nagydíj 2009-es elismerését az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. eLearning Igazgatóságának a Sulinet Digitális Tudásbázis (SDT) kifejlesztéséért. A 11.000 tanórai, több mint egymillió modulból álló ingyenesen hozzáférhető digitális tudásbázis világviszonylatban is az élmezőnybe tartozik. A legnagyobb hazai digitális taneszköztár és tartalom menedzsment oktatási keretrendszer a jövőben az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 3.1.1 elnevezésű kiemelt projekt keretén belül, mind tartalmában, mind szolgáltatásaiban tovább bővül, hogy még magasabb színvonalon állhasson a pedagógusok és a diákok rendelkezésére.

Az SDT az iskolák helyi oktatási környezetéhez, a konkrét tanítási/tanulási célokhoz, a célcsoport fejlesztési igényeihez szabadon igazítható, és egyben a módszertani megújulás eszköze is lehet. Az SDT kínálta tartalmak tanórai felhasználás céljából szabadon szerkeszthetőek és bővíthetőek, így kiválóan felhasználhatók a tanórai és tanórán kívüli tevékenységekben egyaránt.A tartalom mellett az SDT új funkciókkal, és eLearning/eTanulás szolgáltatásokkal is bővült, amelyek segítik a rendszer felhasználását. Ilyen az előadás- szerkesztő, az SDT lejátszó, a privát terület kezelése, az SDT tananyagszerkesztő, a fórum, a fogalomkereső vagy a kulcsszavas kereső.A SDT-be bekerülő anyagok fejlesztői közbeszerzési eljárás, illetve pályázatok útján kerültek kiválasztásra

edupress