szerző:
Eduline

Magyarországot a Szegedi Tudományegyetem két hallgatója képviseli Bázelben, a világ egyik vezető gyógyszervállalatának Biotechnológiai Táborában. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia biotechnológiai tagozatának legjobbjaiként a szegedi hallgatók betekintést nyerhetnek a kutatók munkájába, első kézből kaphatnak információkat a legújabb biotechnológia fejlesztésekről, és közvetlen közelről megismerhetik a vállalat biotechnológiai laboratóriumainak működését.

2009. április 10-én az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) eredményhirdetésén a Novartis két szegedi hallgatónak ajánlotta fel a részvételi lehetőséget Biotechnológiai Táborában. A gyógyszervállalat Svájcból és Európa más országaiból 40 fiatal tudóst hívott meg Bázelbe, ahol a tehetséges kutatók a legújabb gyógyszeripari és biotechnológiai eljárásokkal ismerkedhetnek meg. Magyarországot az OTDK biotechnológiai tagozatának legjobbjaiként Lakatos Gergely és Laczi Krisztián, az SZTE Természettudományi- és Informatikai Karának két biológushallgatója képviseli a vállalt bázeli központjában.

 

A nemzetközi szemináriumon a gyógyszercég szakemberei a biotechnológia gyakorlati oldalát igyekeznek közelebb hozni: hasznos információkkal látják el a résztvevőket a legújabb fejlesztésekről, trendekről és kutatási irányokról. A program során továbbá a hallgatóknak lehetőségük nyílik megismerkedni más országokból érkező, biotechnológiát tanuló vagy ezen a területen tevékenykedő diákokkal, információt cserélhetnek az egyes országokban zajló szakmai tevékenységről, illetve csapatokba osztva esettanulmányokon dolgoznak, melyeket a program végén szakemberek értékelnek.

 

A legkiválóbbak továbbjuthatnak a nemzetközi BioCamp-re (2009. október, Cambridge, US), melynek célja a globális párbeszéd, továbbképzés és tudományos vita fejlesztése, valamint az innováció és az előrejutási lehetőségek erősítése.