szerző:
Eduline

Élénk érdeklődés kíséri a nagy hagyományokra visszatekintő Országos Tudományos Diákköri Konferenciát (OTDK), melynek 16 szekciója közül idén hármat is a Debreceni Egyetem lát vendégül.

Az országból több mint hétszáz hallgató méretteti meg magát három különböző szekció 54 tagozatában a Debreceni Egyetemen megrendezendő Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A Tudományegyetemi Karok a kémiai és vegyipari, illetve informatikai szekciókat önállóan, a gazdaságit az Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumával közösen rendezi.

Az utóbbi évekhez képest idén hozzávetőleg 20 százalékkal több dolgozat érkezett be, ami többek között az egyes területek, mint például az informatika iránti fokozódó érdeklődésből, valamint az OTDK alapképzésben megnőtt szerepéből is fakad, hívja fel a figyelmet az egyre népszerűbbé váló tudományos találkozóra Dr. Fésüs László, az egyetem rektora.

 

A szigorú szűrők után az országos fordulókba bejutott legjobb hallgatók 2009. április 6. és 10. között mutatják be kutatási eredményeiket a közgazdaságtudományi, az informatikai és a kémiai, vegyipari szekciók különböző szakterületein.

 

A Közgazdaságtudományi szekcióba összesen 444 pályamunka érkezett: a gazdasági felsőoktatás legjobb hallgatói olyan területeken méretik meg tudásukat, mint a gazdaságpolitika, a regionális gazdaságtan és területfejlesztés, a környezet-gazdaságtan vagy a humánerőforrás-menedzsment. A Kémiai és Vegyipari Szekció idén rekordszámú jelentkezést fogadott, az országos fordulóba 202 szerző munkája került be, köztük az alapképzésben tanuló kémikusoké is. Az Informatikatudományi Szekcióba tizenhat magyar felsőoktatási intézmény mellett három határon túli intézményből is jelentkeztek hallgatók, a megmérettetésre összesen 126 versenymunka érkezett be.