szerző:
Eduline

Egy nemrég napvilágot látott felmérés szerint a magyar középiskolások 70%-a külföldön szeretne tanulni - közülük tízből kilencen, Angliában. Ha ekkora igény van erre, miért nem indítanak az angol iskolák képzést itt nálunk?

Éppen ezt tette a Galf School Londoni Főiskola. Hároméves idegenforgalmi és vendéglátós szakmenedzseri főiskolai képzést indítottak a Londoni CECOS Főiskolával közösen. Idén pedig további négy, új kihelyezett képzéssel fog bővülni kínálatuk. A Budapestre beiratkozott tanulók az Angol főiskola regisztrációs kártyáját is megkapják, ugyanúgy, mint a Londoni Főiskola tanulói. Ez egyben azt is jelenti, hogy évközben bárki átjelentkezhet más országban lévő azonos képzésre, mert ugyanazt a tananyagot tanulják minden országban, és természetesen a képzés és a vizsgák is angol nyelven történnek.

A főiskola sikeres elvégzése után a fiatalok angol diplomát kapnak, amely az egyik legelismertebb a világon. Általában, míg egy magyar diplomás ezer fontot keres Angliában, addig ezzel a diplomával hatezer fontot is tudna. A lehetőségek tárháza még ezzel sem fejeződik be, hiszen a negyedik évet akár már Londonban is el lehet végezni – az így szerzett főiskolai diplomát követően, további egy évnyi tanulás után angol egyetemi diploma jár, amely a csúcsok csúcsa az egyetemek között.

Mint ismeretes, az angol hagyományokra épülő oktatás nagyon sok mindenben különbözik a hazaitól. Az első és legnagyobb különbség a gyakorlati képzés, hiszen már az elméleti képzés is a gyakorlati életre készít fel. A hallgatók Londonban, Rotterdamban és Bécsben szerzik meg a szakmai ismereteket, félévente egy-egy hónapos tényleges munkavégzés közben. Mivel az oktatás tanuló-centrikus, arra kíváncsi, hogy mit tud a diák – növelve ezzel a tanulók önbizalmát.

Sajnos egy-két szakma kivételével (pl.: orvosi) nem kapnak a végzettségüknek megfelelő munkát honfitársaink Európában, de még itthon is nagyobb lehetősége van a minőségi munkára annak, akinek angol diplomája van. Így könnyen belátható. ezzel a diplomával a karrier sem marad el.
 
Költségek:

A képzés tandíjas, de mértéke nem haladja meg az ilyen jellegű képzések magyar átlagát. A szükséges költségeket a hallgatók szakmájukba vágó munkákkal évközben is előteremthetik, akár részletekben is fizethetik, valamint művelődési jegyet is válthatnak. Ráadásul nem kell Londonban élni, ahol a mindennapi kiadások költsége kétszer annyi, mint idehaza. 

Az iskoláról és a szakokról bővebb információ itt található!