szerző:
Edupress

A Központi Diplomás Pályakövető Rendszert mutatják be, és az érintettek körében konstruktív szakmai párbeszédet kezdeményeznek róla szakemberek november 26-án, Budapesten. A Diplomás Pályakövető Rendszer központi program nyitókonferenciáját a Károlyi-Csekonics Rezidencián rendezi az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht., melyre a felsőoktatási intézmények képviselőit várja.

A Központi Diplomás Pályakövető Rendszer kidolgozására az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 4.1.3. kiemelt projekt keretében kapott megbízást az Educatio Kht. A rendszer célja, hogy az intézményi szinten kidolgozott pályakövető rendszerek megvalósítását pályázati úton anyagilag és szakmailag támogassa, valamint az eredményeket összegezze. A hivatalos projektindító konferenciára a felsőoktatási intézmények képviselőit várják a szervezők.Horváth Tamás programvezető az Edupress-nek elmondta, 200 fő feletti a regisztrált jelentkezők száma, a meghatározó hazai intézmények 90 százaléka képviselteti magát a szakmai diskurzuson.

©
A rendezvény részben lehetőséget ad az intézményeknek, hogy bemutassák saját pályakövető rendszerüket, beszámoljanak tapasztalataikról, ezzel segítve a többi intézményt a rendszer kidolgozásában. Másrészt megismerhetik a központi program részleteit, és segítséget kapnak a sikeres pályázat, és az eredményes rendszer kialakításában a nemzetközi példák ismertetésén és szakértők előadásán keresztül.A rendezvényen szakemberek tárgyalják majd, hogy mire jó a pályakövetés rendszere, szó esik a világ számos országában működő alumni rendszerek gyakorlatáról, valamint a felsőoktatás és a diplomaszerzés nyilvánosságáról.

(www.edupress.hu)