szerző:
Eduline

2008. november 18-án átadták a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum kibővített II. számú Kollégiumát. A mintegy 937 millió forint összértékű beruházás PPP-konstrukcióban valósult meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával. A felújításnak köszönhetően a kollégium jelenleg összesen 319 férőhelyet biztosít a hallgatók számára

Átadták a Debreceni Egyetem felújított II. számú Kollégiumát, a magántőkét is bevonó PPP beruházás a HUNÉP Universal Zrt. kivitelezésében valósult meg. A közel egy évig tartó átalakítási, korszerűsítési és bővítési munkálatoknak köszönhetően az Orvos- és Egészségtudományi Centrum kollégiuma – 105 db háromágyas szobával, valamint betegszobákkal, vendégszobákkal együtt – összesen 319 férőhelyet tud biztosítani a hallgatók számára.

A 937 millió forint összértékű beruházás eredményeként a korszerű beléptető és térfigyelő rendszerrel ellátott épületben a kor követelményeinek megfelelően bútorozott szobák és teljes egészében felszerelt konyhák, étkezők, valamint modern közösségi helyiségek biztosítják a hallgatók kényelmét és a nyugodt tanuláshoz szükséges hátteret. Az Európai Uniós előírásoknak megfelelően a kollégiumban korszerű lépcsőlift és a mozgáskorlátozottak igényeinek megfelelő kétágyas szobák is kialakításra kerültek.

A megújult kollégiumot a korábbi megállapodásnak megfelelően a felújítást végző HUNÉP Universal Zrt. cégcsoport fogja működtetni 20 éven keresztül.