szerző:
Edupress

Az oktatókat és a hallgatókat is érintő együttműködési megállapodást kötött egymással a Miskolci Egyetem és a kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem október 27-én a két intézmény közös szervezésében tartott Szakmai Tudományos Nap keretében. Az intézmények egészségügyi képzésük terén kötött megállapodásában a kassai Orvostudományi Kar és a miskolci Egészségügyi Főiskolai Kar vesz részt.

©
A megállapodást mind az oktatás, mind a kutatás terén, a képzés fejlesztése érdekében kötötték egymással két intézmény vezetői. Ennek jegyében szerveznek közös továbbképzéseket is oktatóik kutatóik számára. Az egészségügyi képzésre fókuszáló közös munka kiterjed az oktatói és a hallgatói cserék támogatására, és mindkét fél kész együttműködni az információcsere érdekében közös szimpóziumok, szakmai konferenciák, tudományos diákköri konferenciák rendezésében. Közös érdekeltségű kutatási munkák végzését is tervezik, ám további fontos pontja megállapodásuknak a közös pályázatok benyújtásában való kooperáció.

Az intézmények és a karok vezetői október 27-én, hétfőn délután írták alá e megállapodást Miskolcon, a két kar közös szervezésében tartott Szakmai Tudományos Nap keretében. A rendezvény előadásain egyebek mellett diagnosztikai és rehabilitációs lehetőségekről, eszközökről szóló új kutatási eredményeiket, ismereteiket tették közzé a két egyetemet képviselő oktatók és kutatók.

(www.edupress.hu)