szerző:
Eduline

Nyolcadik tanévét kezdi a KPMG-BME Akadémia, a KPMG és Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös oktatási szervezete. A tanévnyitón a résztvevők megismerhették a 2008/2009-es tanév portfólióját és az Akadémia eddigi eredményeit is. Tavaly csaknem 300 cég, szervezet mintegy 2800 dolgozója vett rész a kurzusokon, ez mintegy 47 százalékos bővülés az előző tanévhez képest.

Az évnyitón Robert Stöllinger, a KPMG ügyvezető partnere hangsúlyozta: „A KPMG célja a bolognai képzés illesztése saját karrierrendszerébe, ennek érdekében pedig még szorosabb  együttműködésre lesz szükség a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel.” A könyvvizsgáló cég első embere méltatta a KPMG-BME Akadémia kiváló eredményeit, mely 350 százalékos növekedést ért el működése hét éve alatt, tavalyi árbevétele meghaladta a 260 millió forintot.

Dr. Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem újonnan kinevezett rektora az üzleti és menedzsment tudományok jelentőségét emelte ki, továbbá, hogy a BME jelenlegi oktatási struktúrájának továbbfejlesztése mellett, a hallgatói és gazdasági szándékok megismerése is az elsődleges célkitűzések közé tartozik. Dr. Kövesi János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dékánja a KPMG-BME Akadémia társelnöke vázolta az Egyetem üzleti mesterszakjainak palettáját, valamint köszönetet mondott az Akadémia alapítóinak, és a jelenleg együttműködő partnereknek, akik sikeresen vezetik az Akadémiát.

Dr. Tomka János, a KPMG-BME Akadémia társelnöke, ügyvezető igazgató bemutatta a megújult portfóliót, és az elmúlt évek eredményeit. Új elem a képzési portfólióban a Pénz- és tőkepiac, a Döntéshozatal, Key Account Management és a Vadászterület-modell. Tomka János ismertetett néhány számot az Akadémia növekedésével kapcsolatban: a 2007/2008-as tanévben 295 vállalat és intézmény vett részt a képzéseken, ebből 154 újonnan csatlakozó volt. Közel 2800 fő látogatta az elmúlt tanévben a különböző programokat, 47 százalékkal többen, mint a korábbi évben.