szerző:
Edupress

A Financial Times 2008-ban újra rangsorolta Európa és a többi földrész legjobb általános menedzsment mester képzéseit. A szeptember 29-én közzétett felmérés a gazdasági felsőoktatási intézmények közül a harmadik helyre helyezte a CEMS MIM (Community of European Management Schools Masters in Internatioanl Management) programot, amelyben hazánkban egyedüliként a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vesz részt. A karrierlehetőséget és az anyagi elismerést vizsgálva a BCE Gazdálkodástudományi Karának gazdálkodási szakos nappali képzését a huszonhatodik-huszonhetedik helyre sorolta az újság.

©

A Financial Times által készített rangsorolás már két éve világméretű, az egész glóbuszra kiterjed. A megmérettetésben olyan nemzetközi minőségbiztosítási rendszer alapján átvilágított és elfogadott képzési programok vehettek részt, amelyek ötéves képzést nyújtanak, befogadnak BSc diplomával már rendelkező, más intézményben végzett hallgatókat; idegen nyelven oktatnak és külföldi partnerintézményekkel közös képzési programokat indítanak.

A felmérésbe előzetes szűrést követően a világ legjobb 55 egyetemi szintű oktatása került be, amelyből 50 intézményt rangsoroltak. A Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási szakos nappali képzése a félszáz intézményből álló mezőnyben a két évvel ezelőtti európai 25. helyről a globális 43. helyre került. A rangsorolásnál az intézmények adatai mellett a végzett hallgatók véleményét is figyelembe vették. A Budapesti Corvinus Egyetem különösen a hallgatói értékelésnél szerepelt jól. Az egykori diákok karrierlehetőségét tekintve 26. helyezett, a fizetések rangsorában 27. helyezett az ötven legjobb üzleti képzést nyújtó felsőoktatási intézmény rangsorában.

(www.edupress.hu)