szerző:
Eduline

Az Iron Maiden a napokban kezdi világkörüli turnéját Mumbai-ban, Indiában. A zenekar örömmel jelenti be, hogy a világ legnagyobb stadionjai és fesztiváljai között fellép Budapesten 2008. augusztus 12-én, kedden, a Sziget nulladik napján.

A közelgő Live after death koncert DVD megjelenéséhez kapcsolódóan ez a turné, melyet Somewhere back in time - wolrd tour 08 néven hirdetett meg az együttes, leginkább a 80-as évek legendás hangzás- és képi világát éleszti újjá. Mind a repertoár, mind a színpad berendezése az 1984-85-ös Powerslave turné egyiptomi motívumokkal tarkított produkciójára épül. Vitathatatlanul ez lesz a legfelemelőbb és leglátványosabb show, melyet a zenekar eddig előadott és természetesen mind az 1986-87 és Somewhere in time turné meghatározó elemei, mind a cyborg Eddie is fontos szerepet kap benne.

Steve Harris, a zenekar basszusgitárosa így nyilatkozott: "Budapest egy nagyon szép város és mindig élveztük az ottani bulikat, már a kezdeti turnék alkalmával is. Óriási, hogy a Live after Death DVD kapcsán ugyanazt a hangulatot teremtjük újjá, mint a '80-as években. Nagy élvezet minden egyes turné kapcsán ugyanazokat a számokat más-más megközelítésből játszani, és ez nem csak számunkra, de a közönség számára is friss és érdekes élményt jelent. Szerintem az egyiptomi motívumokkal díszített Powerslave show egyszerűen lenyűgöző volt, alig várom, hogy újra lássam".

Különlegesnek számít, hogy a zenekar egy átalakított Boeing 757-essel utazik, mely az egész csapatot és 12 tonna cuccot szállít városról-városra. A SOmewhere back in time turné három fő részre oszlik: az első turnészakaszt a február 1-jei, mumbai-i koncert nyitja, melyet ausztrál és japán fellépések követnek, majd Los Angelest érintve mennek tovább Mexikóba, első alkalommal Costa Ricába, és Columbiába, ezek után Brazíliába, Argentínába, Chilébe, Puerto Ricoba, New Yorkba és végül Torontóba érkeznek március 16-án. A 45 napos első szakaszban közel 400 000 rajongónak fog játszani a Maiden 21 városban, 10 országban, közel 50 000 mérföldet repülve nagyrészt az énekes, az Astraeus légitársaság kapitánya, Bruce Dickinson irányításával.

A második szakasz május közepétől június közepéig tart észak-amerikai állomásokat érintve. A harmadik szakaszban pedig Európa jelentős stadionjaiba és fesztiváljaira látogat el a zenekar. A teljes turnét tekintve közel másfél millió rajongónak - köztük immár a magyar fanoknak is - lesz lehetősége, hogy megtekintse az Iron Maiden-t 2008-ban.

(www.edupress.hu)