szerző:
Eduline

Programtervező informatikus szakra készültök, de nem tudjátok, pontosan hogyan is néz ki a képzés, mit tanultok majd, és milyen tudást szerezhettek meg a félévek alatt? Most választ kaphattok a kérdéseitekre.

©

A programtervező informatikus BSc szakon olyan informatikai szakembereket képeznek, akik képesek szoftverorientált információs technológiai eszközök és rendszerek létrehozási, bevezetési, működtetési, szervizelési, fejlesztési, alkalmazási tevékenységét önállóan és csoportmunkában ellátni, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusában, az MSc szinten történő folytatásához  - írja a hivatalos szakleírás a programtervező informatikus képzésről.

Mennyit lehet keresni friss diplomásként?

A Felvi.hu szakkeresőjének segítségével megnéztük, mennyit lehet keresni 2017 egyik legnépszerűbb informatikai alapszakjának elvégzése után a 2016-os diplomáspálya-követési adatok alapján. A programtervező informatikusok havi bruttó átlagjövedelme 364 604 Ft, és a végzettek 95 százaléka diplomás munkát végez.

Több mint 200 ezer forintot kereshettek friss diplomásként: ezt kell hozzá tanulnotok

Turizmus-vendéglátás szakra készültök, de nem tudjátok, pontosan hogyan is néz ki a képzés, mit tanultok majd, és milyen tudást szerezhettek meg a félévek alatt? Most választ kaphattok a kérdéseitekre. A sikeresen végzett hallgató vendéglátással és turisztikával foglalkozó szakemberként indulhat neki a munkaerőpiacnak. Ismeri szakmája területeinek - szállásadás, vendéglátás, utazásszervezés, rendezvényszervezés - működési elveit.