szerző:
Eduline

Turizmus-vendéglátás szakra készültök, de nem tudjátok, pontosan hogyan is néz ki a képzés, mit tanultok majd, és milyen tudást szerezhettek meg a félévek alatt? Most választ kaphattok a kérdéseitekre.

©

A sikeresen végzett hallgató vendéglátással és turisztikával foglalkozó szakemberként indulhat neki a munkaerőpiacnak. Ismeri szakmája területeinek - szállásadás, vendéglátás, utazásszervezés, rendezvényszervezés - működési elveit. Ismeri azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a hazánkba érkező turisták igénybe vehetnek, továbbá a vállalkozások sikeres működtetésének alapjait, módszereit - írja a hivatalos szakleírás a turizmus-vendéglátás képzésről.  Mivel a nemzetközi kommunikációhoz elengedhetetlen az idegen nyelvek kiváló ismerete, ezért a pályakezdők gyakorlatban is hasznosíthatják a diplomájuk mellett kötelezően letett felsőfokú, vagy két középfokú nyelvvizsgájukat. 

Kiknek ajánlott ez a szak?

A szakra elsősorban azoknak a fiataloknak érdemes jelentkezni, akik nyitottak más országok, kultúrák sajátosságai iránt. Akik lokálpatriótaként szívesen adják át ismereteiket, mutatják be környezetüket a látogatóknak. Szívélyes vendéglátók, jó kommunikációs képességgel és megfelelő együttműködési készséggel rendelkeznek. Az önálló karrier építésének képessége is fontos, hogy hasznosítani, kamatoztatni tudják a továbbképzés során, illetve a gyakorlaton szerzett ismereteiket.

Az alapképzésben meglehetősen sokféle ismeretkörben tájékozódhatnak a hallgatók, így előnyös, ha kellően nyitott a tanuló a gazdasági témakörök iránt is (például a marketing, pénzügy, emberi erőforrás, menedzsment és a kontrolling vonatkozó területei). Nem elhanyagolható, hogy a szakterületük fontosabb jogszabályi előírásaival, földrajzi és kulturális vonatkozásaival is tisztában legyenek.

Több mint 300 ezer forintot keresnek friss diplomásként: évente több ezren jelentkeznek erre a szakra

Gépészmérnöki szakra készültök, de nem tudjátok, pontosan hogyan is néz ki a képzés, mit tanultok majd, és milyen tudást szerezhettek meg a félévek alatt? Most választ kaphattok a kérdéseitekre.