szerző:
Eduline

Gépészmérnöki szakra készültök, de nem tudjátok, pontosan hogyan is néz ki a képzés, mit tanultok majd, és milyen tudást szerezhettek meg a félévek alatt? Most választ kaphattok a kérdéseitekre.

©

A szakon végzett gépészmérnökök alkalmasak lesznek a termelésben alkalmazott gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, gépipari technológiák bevezetésére és alkalmazására, továbbá a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés feladatait, az üzemi munka szervezését és irányítását is el tudják látni - írja a hivatalos szakleírás a gépészmérnöki képzésről. A gépészmérnöki munka egyes fázisai végigkövetik egy gyártmány vagy termék tervezésének, gyártásának, értékesítésének és üzemeltetésének minden lépését. 

Kiknek ajánlott ez a szak?

A gépészmérnök szakra olyan fiatalok jelentkezését várják, akiket a gépek, a szerkezeti megoldások és egyéb műszaki kérdések foglalkoztatnak. A komoly természettudományi alaptudás mellett előny a műszaki rajzok készítésekor a jó rajzkészség is.

Erre a szakra több ezren jelentkeznek évente, ez tanulják a képzésen

Óvodapedagógus szakra készültök, de nem tudjátok, pontosan hogyan is néz ki a képzés, mit tanultok majd, és milyen tudást szerezhettek meg a félévek alatt? Most választ kaphattok a kérdéseitekre. A diplomás óvodapedagógus gondozza és neveli a rábízott 3-7 éves gyermekeket, különböző játékos tevékenységeket vezet (pl.