szerző:
Eduline

Óvodapedagógus szakra készültök, de nem tudjátok, pontosan hogyan is néz ki a képzés, mit tanultok majd, és milyen tudást szerezhettek meg a félévek alatt? Most választ kaphattok a kérdéseitekre.

©

A diplomás óvodapedagógus gondozza és neveli a rábízott 3-7 éves gyermekeket, különböző játékos tevékenységeket vezet (pl. vers-, meseolvasás, éneklés, rajzolás, festés, gyurmázás), amelyek hozzájárulnak a gyerekek lelki, szellemi, fizikai egészségéhez, szociális igényeinek kielégítéséhez, fejlődéséhez - írja a hivatalos szakleírás az óvodapedagógus képzésről.

Ha erre a szakra jelentkeztek, megtanuljátok a különböző életkorú gyerekek életkori és fejlődési sajátosságait, megismerkedhettek a képességfejlesztés pszichológiai és pedagógiai alapjaival, valamint a sajátos nevelési igényű és a hátrányos helyzetű gyermekekkel való törődés specifikumaival. Mindez kellő mélységű társadalomtudományi, kultúrtörténeti, művészeti, pszichológiai, kommunikációs; valamint orvos-biológiai, neveléselméleti, neveléstörténeti, oktatástechnológiai és módszertani ismereteken alapszik.

Kiknek ajánlott a szak?

A képzés azoknak a fiataloknak ajánlott, akik érdeklődnek a pedagógusi hivatás iránt, ép érzékszervekkel, érzelmi stabilitással, megfelelő kommunikációs készségekkel, kézügyességgel, valamint jó állóképességgel, kitartással rendelkeznek. 

Ezt tanulhatjátok a legnépszerűbb alapszakon: tavaly több ezren jelentkeztek ide

Ápolás és betegellátás szakra készültök, de nem tudjátok, pontosan hogyan is néz ki a képzés, mit tanultok majd, és milyen tudást szerezhettek meg a félévek alatt? Most választ kaphattok a kérdéseitekre.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás