szerző:
Eduline

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói és oktatói válaszoltak a kérdésre: miért éri meg nőként mérnöknek tanulni.

©

Mostanában tartják több amerikai egyetemen az Introduce a Girl to Engineering azaz Vezess be egy lányt a mérnöki tudományba! napot, ami amerikai találmány ugyan - írja a Qubit - de Magyarországon különösen aktuális, hiszen nálunk még az Európai Unió-s átlagnál is jóval kevesebb nő dolgozik mérnökként.

Ennek apropóján meg is kérdezték a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóit és oktatóit arról, milyen nehézségekkel szembesülnek, és hogy megéri-e mégis nőként mérnöknek tanulni Magyarországon.

Safety first! - mit csinál egy munkavédelmi mérnök?

Safety first - ez a mottója a munkavédelmi mérnököknek. De milyen feladataik vannak, milyen ismeretekkel és tulajdonságokkal kell rendelkezniük? És kiből lesz jó munkavédelmi mérnök? Utánajártunk. "Terepen is kell lenni, de időnként az irodában is végezni kell a feladatokat" - szögezi le Dávid, a győri Széchenyi István Egyetem gépészmérnök hallgatója, amikor arról kérdezzük, hogyan képzeli el egy munkavédelmi mérnök munkanapját.