szerző:
Eduline

Indiai alap-, mester- és doktori képzésekre, illetve posztdoktori tanulmányokra jelentkezhettek szinte minden tudományterületen: a pályázati határidő március 3.

©

Magyarországról két hallgató utazhat ki, a kiválasztásnál előnyt élveznek azok, akik még soha nem tanultak Indiában - feltétel az angolnyelv-tudás.

Az ösztöndíj fedezi a tandíjat és az összes kötelező egyetemi költséget, illetve tartalmazza a lakhatási támogatást (havonta 19-21 ezer forint), a ''zsebpénzt'' a képzés teljes idejére (havonta 23-32 ezer forint), az eseti kiadásokat egy bizonyos összeghatárig (21-67 ezer forint), és a szakdolgozat/disszertáció megírásának támogatását (30-43 ezer forint) is. A pontos összeg a képzési szintjétől is függ.

Három képzést, illetve egyetemet adhattok meg, ahol szívesen tanulnátok. Elképzelhető, hogy másik intézményt ajánlanak fel: ekkor természetesen választhattok, hogy elfogadjátok-e az ösztöndíjat. Az egyetemek listáját itt találjátok.

Ha doktori vagy posztdoktori képzésre jelentkeztek, a kutatási területetekről is kell egy leírást csatolnotok, művészeti képzés esetén pedig az előadásaitokról készült videó- vagy hangfelvételt. A jelentkezéshez, amelyet két példányban kell benyújtani az indiai nagykövetségen, csatolnotok kell egy igazolást az egészségügyi alkalmasságról is. A részleteket itt találjátok, további külföldi ösztöndíjakról pedig itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!