szerző:
Eduline

Németországi ösztöndíjpályázatot hirdet a Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU) környezetvédelmi területen végzetteknek, szakmai gyakorlat elvégzésére.

©

A Deutsche Bundesstiftung Umwelt ösztöndíjának célja, hogy körülbelül tíz tehetséges, környezetvédelmi területen mesterszakos diplomát szerzett magyar pályakezdőnek szervezzen szakmai gyakorlatot Németországban, a hallgató által megjelölt környezetvédelmi szakterületen. A gyakorlatért nem jár fizetés, viszont havi 1060 eurós juttatást biztosítanak. Az ösztöndíj időtartama 6 hónap, amelyet további 6 hónappal hosszabbíthattok meg.

A programra azok a magyarországi mesterszakos hallgatók és friss diplomások pályázhatnak, akiknek három évnél nem régebbi a diplomájuk, vagy 2015 nyarán diplomáznak, esetleg végzős doktoranduszhallgatók.

További pályázati feltétel a legalább "jó" minősítésű, a környezetvédelem területén (például környezettechnika, környezetgazdaságtan, környezeti kommunikáció, környezetjog, természetvédelem, műemlékvédelem) szerzett MSc-diploma. A jelentkezési határidő március 10. éjfél, további részletekért kattintsatok ide.

Még több külföldi ösztöndíjat találtok itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!