szerző:
Eduline

Az egyik jelölt már az iskolában is komoly babérokra tört, míg a másik inkább igyekezett kilépni az üzlet világába.

©

Hillary Clinton és Donald Trump iskolai előmenetele szempontjából szembetűnő, hogy míg előbbi elég komolyan belevetette magát az iskolai életbe, utóbbi inkább gyorsan elvégezte a sulikat, hogy a gyakorlatban tegye próbára magát.

Clinton az elég menő Wellesley College tanulója volt, amely egy kifejezetten nőknek létesült intézmény. Ekkor is már több politikai mozgalomban vett részt, bár ekkor még republikánus nézeteket vallott, a főiskola vége felé vált liberálissá.

A Wellesley után a Yale jogi karán folytatta a tanulmányait az ifjú Rodham, ahol a kari folyóirat szerkesztőbizottságának tagja lett, majd különböző, főleg szociális témájú kutatásban vett részt. Ja, és mellesleg itt találkozott az ifjú Billel.

Trump 13 évesen otthagyta a polgári oktatást - állítólag magatartásbeli problémák miatt -, és egy katonai iskola, a New York Military Academy növendéke lett. Itt járta ki a nyolcadik osztályt és a gimnáziumot is. Ezután a Bronxban található Fordham University hallgatója lett, de két év után a Warthonon folytatta tanulmányait Philadelphiában. Ez az intézmény azon kevesek egyike, ahol az ingatlanüzlettel kapcsolatos tanulmányokat oktatnak. 1968-ban közgazdászként diplomázott.