szerző:
Eduline

Dr. Harsányi Ernő 81 évesen szerzett diplomát.

©

Bár már 1956-ban is egyetemre járt matematika szakra, 80 évesen úgy döntött, hogy beiratkozik a Pécsi Tudományegyetem kulturális mediáció szakára a már doktori címet is viselő Harsányi Ernő. Az idős úr június 29-én államvizsgázott.

Szerényen nyilatkozott az RTL Klub Híradónak, nem ment el a diplomaosztójára, mert szerinte túl nagy volt ott a felhajtás, ami viszont távol áll tőle.

Egy kicsit teszteltem magam, hogy a fiatalokkal bírom-e még a versenyt. Hál' Istennek, bírtam.

- mondta. Bár elhelyezkedhetne egy múzeumban is a diplomájával, már nem akar munkába állni. A matematikus és a mediátor diploma mellett szintén oklevelet szerzett filozófia-logika szakon, valamint gerontológiából. A nyugdíjasok szokásairól és életmódjáról készítette diplomamunkáját. Hozzátette, hogy tanulmányaival is meg akarta mutatni, hogy igenis van mód arra, hogy ne csak a fotelban a tévé előtt ülve teljenek el az idősek napjai.

Kiemelendő, másfél év alatt végezte el a két éves képzést. Állítása szerint ebben a korban már nem izgul egy-egy vizsga előtt.

Szegényeket tanítana egyszer a legidősebb 10. osztályos - videó

Ezúttal kamerával kísérték el egy iskolanapra Durga Kamit, a 68 éves nepáli diákot. Ahogy korábban beszámoltunk róla, nem volt könnyű életete Durga Kaminak, ugyanis a nepáli kasztrendszer legalacsonyabb kasztjába, dalitnak született (érinthetetlennek is hívják őket). A szegénység meghatározta életét. A kasztrendszer elleni tiltakozások azonban pont ellentétes hatást váltottak ki Durga Kami iskoljában, az összes dalit tanár elhagyta a települést.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!