szerző:
Eduline

Ennek ellenére mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak a szülőnek, aki saját lakást akar gyerekének az egyetemi évekre.

©

A Duna House legfrissebb felmérése szerint 2013 óta először csökkentek a lakásárak.

Az adatok országos összesítésben készültek, és a tégla- és panellakásokra is vonatkozik a csökkenés. Ennek ellenére vannak az országnak olyan részei, ahol ez a csökkenés egyáltalán nem érezhető, sőt.

Pályakezdőként saját lakást szeretnél? Összegeztük a lehetőségeket

Külfölddel ellentétben, Magyarországon az a tendencia, hogy minél hamarabb igyekszik az embert beszerezni egy saját lakást. Azonban a növekvő négyzetméterárak, a szigorított hitelkonstrukciók mellett pályakezdőként ez szinte az abszolút lehetetlen kategóriába kezd beleesni. Egyre több lehetőséget kapnak a pályakezdők arra, hogy lakást vásárolhassanak - elméletileg.

2017 első negyedévében Nyugat-Magyarországon nőtt a téglalakások ára, keleten és Budapesten is csökkenés volt tapasztalható. A panelek árai csak a fővárosban nőttek, vidéken mindenhol csökkentek.

Dél-Budán egy panellakás átlagára négyzetméterenként már közel 400 ezer forint. A téglalakások Észak-Budán a legdrágábbak egész Magyarországon.

(Index)

Több mint százezer forintos kiadás vár az egyetemistákra: mennyibe kerülnek a legolcsóbb albérletek?

Közhely, hogy Budapesten elszabadultak a lakásárak, ami rosszul érinti azokat, akik nem kapnak kollégiumi férőhelyet. Kiválasztottunk három kerületet a város belső és külső részéről, és megnéztük, mennyibe kerül egy-egy garzon-, illetve három lakónak megfelelő lakás. Bár jól megközelíthető, mégis olcsóbb városrészeket tekintettünk át, a kaució miatt sokaknak így sem lesz egyszerű megtalálni a megfelelő lakást.