szerző:
MTI

Tíz magyar érem született az Európai Egyetemi Játékokon (EEJ), amelyeket július 15-tól múlt szombatig rendeztek a portugáliai Coimbrában.

©

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hétfői sajtóközleménye szerint a csapat két arany-, egy ezüst és hét bronzéremmel zárt, így harminc ország közül tizedik lett a rangsorban. A portugáliai eseményen 291 egyetem 3293 hallgatója - köztük nyolc magyar intézmény 78 sportolója - versengett 13 sportágban.

A magyar egyetemisták 3x3-as kosárlabdában, kosárlabdában, evezésben, kajak-kenuban, cselgáncsban és teniszben képviseltették magukat. Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) által szervezett események jellegzetessége, hogy nemzeti válogatottak helyett intézményi színekben induló csapatok vehetnek részt rajtuk.

A magyar delegáció az Európai Egyetemi Játékokon is népszerűsítette a 2024-ben Miskolcon és Debrecenben sorra kerülő EEJ-t, amelynek rendezését idén nyerte el a két város.

Sikert sikerre halmoznak a magyar egyetemisták az idei Európai Egyetemi Játékokon

A magyar evezősök hét érmet, közte két aranyat szereztek a portugáliai Coimbrában, a vasárnap kezdődött Európai Egyetemi Játékokon. A világbajnok és Universiade-győztes Simon Béla, Juhász Adrián páros (Széchenyi István Egyetem) kormányos nélküli kettesben 7:06.73 perces eredménnyel lett első, s itt a harmadik helyet is egy magyar duó, Ocsenász Gergő és Sőnfeld Álmos (ugyancsak Széchenyi István Egyetem) szerezte meg 7:12.06 perces idővel.