szerző:
Eduline

Több intézményben még jelentkezhettek a 2015/2016-os tanévben teljesítendő szakmai gyakorlatra. Az Erasmus+ programmal 2-12 hónapra utazhattok ki, havonta 122-183 ezer forintos ösztöndíjjal. Íme, a részletek.

Szakmai gyakorlatra 2-12 hónapra utazhattok ki, a kombinált részképzés és szakmai gyakorlat hossza pedig 3-12 hónap lehet. A maximális időtartam egy képzési ciklusban összesen

12 hónap. Az Európai Unió országaiba, illetve Macedóniába, Izlandra, Liechtensteinbe, Norvégiába és Törökországba utazhattok.

Ha a pályázatot a végzés évében nyújtjátok be, a végzés után is részt vehettek a szakmai gyakorlaton, és - a részképzéssel ellentétben - már a tanulmányaitokat első évében kiutazhattok. Feltétel, hogy a szakmai gyakorlatot a küldő intézmény teljes egészében beszámítsa a tanulmányaitokba. Érdemes megnézni, hogy a tanszéketeknek milyen szervezetekkel, felsőoktatási intézményekkel van kapcsolata, de - ha az egyetemetek, főiskolátok elfogadja - máshová is pályázhattok.

Ha szakmai gyakorlatra utaztok, az ország megélhetési költségeitől függően havonta 400-600 euró (122-183 ezer forint) ösztöndíjat kaptok. A pályázatot az intézmények írják ki, és nekik is kell benyújtanotok, általában a Neptun/ETR rendszeren keresztül, illetve a kari/tanszéki koordinátoroknak. A pályázathoz csatolni kell szakmai önéletrajzot, motivációs levelet, munkatervet, de további dokumentumokat is kérhetnek. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen március 11., a Pécsi Tudományegyetemen március 20., a Miskolci Egyetemen pedig május 31. Még több külföldi ösztöndíjat találtok itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!