szerző:
Eduline

A győri Széchenyi István Egyetem elindította Coedu nevű e-learning rendszerét, amiben e-learning (Coedu) képzésben oktatott és/vagy vizsgáztatott tárgyakat lehet elérni, de a hallgatók még kommunikálhatnak is egymással a rendszeren keresztül.

©

A Coedu rendszerben futó tárgyak többségéből nincs órarend szerinti tanóra, a felkészülés a tankönyvek, illetve a Coedu rendszerben elérhető tananyag/tutor segítségével zajlik - írják az egyetem honlapján.

Kik a tutorok?

A tutorok az adott tantárgyak oktatói, akik a keretrendszeren belüli levelezőrendszeren keresztül tartják a kapcsolatot a hallgatókkal - írják.

Azok, akik először tanulnak e-learning rendszerben, a Proszeminárium nevű tárggyal megkezdhetik ilyen típusú tanulmányaikat. Ez a tantárgy egy felkészítő kurzus a keretrendszer használatára, és segítséget nyújt a tananyagok feldolgozásának módszertanában.

Mivel a távoktatásos képzésben tanuló hallgatók csak a vizsgákon találkoznak csoporttársaikkal, ezért a keretrendszeren belül egy fórumon keresztül beszélgethetnek egymással, akár a tutorokkal is.

Milyen szakos hallgatók tanulnak távoktatásos képzésben? 

A Széchenyi István Egyetemen távoktatással tanulnak többek között műszaki menedzser, közlekedésmérnöki és gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatók is.

Így tanulhattok hiányszakmát teljesen ingyen, a világ egyik legjobb egyetemén

Ingyenes, online adattudományi kurzust indított a világ egyik legjobb egyeteme, a Berkeley. A Bitport azt írja, ha valaki a Berkeley-n szeretne belekezdeni az adattudomány elsajátításába, az edX nevű oldalt kell felkeresnie, ahol az egyetemet kiválasztva pillanatok alatt el lehet jutni a pár napja indult kurzusig.