szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A newcastle-i Northumbria University dolgozói nem elégedettek a feltételekkel, sztrájkolnának is a koronavírus alatt kialakult egészségügyi helyzet miatt.

A hét elején az egyetem már bejelentette, hogy december 4-ig korlátoznák a kampuszon történő oktatást, a hallgatók karácsony előtt online tanulnának majd, azonban ezzel nem értett egyet a fenntartó. A tegnapi szavazás eredményét látva - ahol a dolgozók több mint 66 százaléka igennel szavazott a sztrájkra -, azonban a vezetőség mégis beleegyezetett, hogy csökkentsék az egyetemen folyó személyes oktatást.

Bár az aktív fertőzések száma a héten 33-ra esett vissza, korábban több száz hallgatónak lett pozitív a teszteredménye - írja a BBC.

A sztrájkszavazásra reagálva az egyetem szóvivője kijelentette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék azokat, akik úgy érzik, hogy a jelen helyzetben nem tudnak tanítani az egyetemen.

Koronavírus alatt külföldön: erre számíthattok, ha most felvételiztek

Évek óta egyre több magyar diák kezdi el az egyetemet külföldön. A koronavírus második hulláma alatt azonban a jelentkezők felvételijét komolyan befolyásolja a vírushelyzet. Mutatjuk, mi a szabály a nagy egyetemeken.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!