szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közel ötszáz hallgatója jelentkezett szűrési, betegellátási, szállítási vagy adminisztrációs feladatokra.

A Semmelweis Egyetem 120 orvos- és 40 fogorvostan hallgatóját már korábban bevonták a koronavírus-tesztelésbe, most a szegediek is csatlakoztak. A mentőszolgálat által végzett tesztelés segítésére már 211 egészségtudományi képzésben résztvevő hallgató jelentkezett, a konténeres szűrőállomások munkálataiban hatan vennének részt. Az egyetemi klinikákon ápolt fertőzöttek ellátásában 129-en szeretnének közreműködni, a nem egészségügyi karon tanuló hallgatók közül eddig 124-en jelezték, hogy az adminisztrációs és szállítási feladatokban részt vállalnának.

A hallgatók az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ) fognak segíteni ahol továbbra is várják harmad-, negyed-, ötöd- és hatodéves orvostanhallgatók jelentkezését. Persze nem csak orvostanhallgatókra számítanak, más egészségügyi hallgatókra is számítanak, azok is jelentkezhetnek, akik nem ilyen karokon tanulnak, őket adminisztrációs és szállítási feladatokban tudnak segíteni.

Az egyetem vezetése hozzátette, ez az időszak igazolt távollétnek számít, az egyetem a diákok részére biztosítja az elmaradt képzések pótlásának lehetőségét is.

Az Eszterházy Károly Egyetemen sem elképzelhetetlen a fenntartóváltás

Az egri egyetem rektora szerint elképzelhető, hogy a Corvinus-hoz és a SZFE-hez hasonló modellváltásáson esik majd át az intézmény.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!