szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Új állomásokat hoznak létre, így ötöd és hatodéves orvos- és fogorvostan hallgatók állhatnak be tesztelni.

Egyre több a koronavírus miatti mintavétel, ezért napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte - nyilatkozta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője szerdán.

A Semmelweis Egyetem 120 orvos- és 40 fogorvostan hallgatóját is bevonják a koronavírus-tesztelésbe, áll egy szerdai rektori utasításban. E szerint az operatív törzs a mintavételi kapacitás bővítése érdekében a diákokat is bevonja a munkába. A 120 orvos hallgatónak (amiből 60 fő ötödéves, 60 fő hatodéves), valamint 40 fogorvos hallgatónak (amiből 20 fő negyedéves, 20 fő ötödéves) ez beleszámít a klinikai blokkgyakorlatba. A hallgatók ezidő alatt a tanulmányi kötelezettségek alól mentesülnek, a gyakorlatok pótlását egyenként kell biztosítani - áll az utasításban.

A feladat feltétele az érvényes jogosítvány és legalább két éves vezetési gyakorlat. A hallgatók szállást és étkezést kapnak.

Friss világrangsor: hat magyar egyetem élettudományi képzései a legjobbak között

A Semmelweis Egyetem, az ELTE, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem is bekerült a Times Higher Education (THE) élettudományi képzéseket rangsoroló listájába.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!