szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szombaton hajnal háromkor utaztak el a Semmelweis Egyetem hatod éves orvostanhallgatói, ötödéves fogorvostan-hallgatói, rezidensei, valamint PhD hallgatói és szakdolgozói, hogy segítsenek a szlovákiai koronavírus-tesztelésben. A "lelkes Semmelweis Polgárok" vasárnap este jönnek haza.

A Semmelweis Egyetem 154 hallgatója és rezidense ment át Szlovákiába, hogy az ottani koronavírus-szűrésben segítsenek - számolt be róla Merkely Béla, az egyetem rektora szombat reggel a Facebook-oldalán. A posztban olvasható, hogy a kiutazók között vannak hatod éves orvostanhallgatók, ötödéves fogorvostan-hallgatók, rezidensek, valamint PhD hallgatók és szakdolgozók is.

Mérhetetlenül büszke vagyok, hogy kevesebb, mint 1 napon belül jelentkezett 154 csillogó szemű Semmelweis Polgár a szabadidejüket feláldozva, s készen álltak az azonnali indulásra - írta a rektor.

A teljes bejegyzést itt nézhetitek meg:

Ma hajnali 3 órakor útjukra engedtük a Semmelweis Egyetem olyan hatod éves orvostanhallgatóit, ötödéves...

Közzétette: Dr. Merkely Béla – 2020. október 30., péntek

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Magyarországon is egyre több a koronavírus miatti mintavétel, ezért napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte, így ötöd és hatodéves orvos- és fogorvostan hallgatók állhatnak be tesztelni. A mozgósított orvostanhallgatók szerint az egésznek van egy "katonai behívó jellege" - erről itt olvashattok bővebben.

A kuratórium felfüggeszti az oktatást a Színművészetin

Az oktatási tevékenység felfüggesztése az őszi szünet után kezdődik és a helyzet tisztázásáig fennmarad.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!