szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Miután bejelentették, hogy hamarosan még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte, a végzős egyetemistákat is mozgósították, azonban ők nem sok infót kaptak arról, mi lesz a feladatuk.

Egy végzős orvostanhallgató, az Indexnek azt írta, hogy bár nem nagy örömmel olvasta a hírt, a sajtóból legalább támpontot kaptak a szerdai káosz után.

Egyike vagyok a végzős hallgatóknak, akiket délelőtt értesítettek, hogy csütörtök reggelig válaszolnunk kell az OMSZ felhívására. A tanulmányi osztálytól kapott levélben annyit írtak, hogy szállást és ételt biztosítanak

– fogalmazott az egyetemista. Hozzátette, "az egésznek van egy katonai behívó jellege, ugyanis nem tudjuk, hogy hova, mikor, mennyi időre küldenének bennünket. Úgy érzem, talán az érintetteket beavathatták volna, hogy mi készül, mert nem elvárható, hogy anonim parancsokat teljesítsünk."

Szerinte bár a kérvényben, amit kaptak, lehet nemet mondani, de a pletykák szerint, ha nem jön össze a szüksége létszám, bárki behívható.

Mint ahogy ma reggel írtunk róla, a Semmelweis Egyetem 120 orvos- és 40 fogorvostan hallgatóját is bevonják a koronavírus-tesztelésbe. A hallgatók egy rektori utasításból értesültek arról, hogy ez 120 orvos hallgatót (amiből 60 fő ötödéves, 60 fő hatodéves), valamint 40 fogorvos hallgatót (amiből 20 fő negyedéves, 20 fő ötödéves) érint. A rendelkezésből csak az derül ki, hogy a hallgatóknak ez beleszámít a klinikai blokkgyakorlatba és ezidő alatt a tanulmányi kötelezettségek alól mentesülnek, viszont a gyakorlatok pótlását egyenként kell biztosítani.

Az egyetemistákat is kirendelték a koronavírus-tesztelésekhez

Új állomásokat hoznak létre, így ötöd és hatodéves orvos- és fogorvostan hallgatók állhatnak be tesztelni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!