szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma is az egyetem Vas utcai épülete előtt tartottak sajtótájékoztatót a hallgatók.

Ahol elhangzott, hogy nem igaz, hogy "el akarják hordani az egyetem pénzét" - a fenntartóválltás miatt lehettek fennakadások az anyagi oldalon - mondta Upor László. Technikailag azt történt, hogy augusztus 31-ig volt az egyetemnek egy számlája, amit lezártak, majd szeptember 1-én lett egy másik. A lezárt számláról a pénzt visszautalták az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, nekik az a dolguk, hogy új számlára átutalják a pénzt. Ez még nem történt meg, de úgy tudja, ennek semmi köze az elmúlt időszak eseményeihez.

Azt is kiemelték, hogy bár a kuratórium nehezményezte a tanévkezdés elhalasztását - jelenleg nincs olyan jogszabály ami ezt ne tenné lehetővé az egyetemnek.

Miután kiderült, hogy a mai megbeszélést egy nappal elhalasztották, a hallgatók a sajtótájékoztatón leszögezték, hogy nincsenek titkos tárgyalásaik, azonban továbbra sem hajlandóak az illegitimnek tartott kuratóriummal és Vidnyánszky Attilával tárgyalni. Amennyiben nem lesznek a tervezett megbeszélésen olyan személyek, akiket nem sorolnak ide, elmennek a HÖOK és a Magyar Rektori Konferencia által kezdeményezett megbeszélésre. Hozzátették: Upor Lászlót mindenképp elkíséri a dokumentumfilmes hallgatói csapat, ugyanis nem szeretnének zárt ajtók mögött tárgyalni.

Mégsem tárgyaltak ma az SZFE helyzetéről

Holnap fognak asztalhoz ülni a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügyében érintett felek - értesült az Index.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!