szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumát nem értesítette Upor László, az SZFE rektorhelyettese arról, hogy elhalasztja az egyetemen a tanév megkezdését és meghosszabbítja a beiratkozás határidejét - állítják közleményükben.

Miután Upor László felmondási idejét töltő korábbi rektorhelyettes az SZFE vasárnap délutáni demonstrációján közölte, hogy egy héttel elhalasztják a tanév megkezdését, a beiratkozás határidejét pedig szeptember 13-ig meghosszabbítják, megszólalt a kuratórium is.

A döntéssel nem értünk egyet, és arra kérjük rektorhelyettes urat, hogy indokolja a döntését és tájékoztasson minket annak jogi megalapozottságáról - írták.

Ezen felül vasárnap este azzal egészítették ki korábbi közleményüket, hogy a rektorhelyettes tanévkezdést elhalasztó döntése "a jelen helyzetben sajnos igazolja a fenntartó korábban kifejezett azon félelmeit, hogy az egyetem már lemondott, de szeptember végéig minden jogkört gyakorló vezetése nem tudja vagy nem kívánja az egyetemi oktatás rendben történő megszervezését és lebonyolítását, ami az egyetem vezetőinek alapvető feladata és felelőssége lenne".

Az SZFE fenntartója szeptember 1-től a Színház- és Filmművészetért Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója. Az intézmény átalakítása elleni tiltakozásul a hallgatók hétfőn éjjel elfoglalták az egyetemet, az intézmény vezetése pedig szeptember elsejei hatállyal lemondott, szeptember végéig azonban ellátják feladataikat. Itt olvashatjátok a legfrissebb híreket az egyetemről, a tiltakozásokról és a jelenlegi helyzetről.

"Harmadik figyelmeztetés" - több ezren álltak be az SZFE élőláncába

Háromkor indult az SZFE mai megmozdulása, az egyetem Vas utcai épületétől egészen a Parlamentig álltak az élőláncban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!