szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az intézmény közleményben tájékoztatott, a tervezett nagyobb események elmaradnak.

Hozzátették, a működése zavartalan, a szűréseket és az eljárásrendet a Nemzeti Népegészségügyi Központ iránymutatásai alapján végzik.

Az egyetem közleményében azt is írta, az elkövetkezendő  időszak nyilvános  eseményeit – így a szeptember elsejére tervezett tanévkezdő  sajtótájékoztatót és a szeptember 5-i tanévnyitó ünnepséget – nem tartják meg.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kollégistái csak lázmérés és egy egészségügyi kérdőív kitöltése után költözhetnek majd be a diákotthonokba szeptember elején, a külföldi hallgatóknak pedig karanténintézményeket jelöltek ki. Az intézményről azóta az is hír is felröppent, hogy megtiltotta az alkoholfogyasztást a kollégiumok területén, illetve egyetlen pozitív teszt után hazaküldtek egy külföldi diákot.

Tegnap az ELTE Természettudományi Kara volt az első, aki a személyes oktatást is betiltotta az új félévben.

Egyetlen pozitív teszt után hazaküldték a szerb egyetemistát Szegedről

A Szerbiából származó lány azt állítja, hogy a Szegedi Tudományegyetem -, amelyre két év után sikerült felvételt nyernie - megcsináltatott vele egy koronavírus-tesztet, ami pozitív lett. Ezt követően egyből hazaküldték a kollégiumból, ahová előtte pár napja költözhetett be.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!