szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézetének docense egyben a koronavírus-kutató akciócsoport vezetője szerint most úgy tűnik, a járványgörbét ellaposítottuk.

Jakab Ferenc professzor, a koronavírus-kutató akciócsoport vezetője a PTE UivTV-nek adott online interjújában elmondta, egyelőre csak a matematikai számításokra tudnak támaszkodni, azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon mikor lépünk át a tömeges megbetegedések szakaszába, illetve mikor tetőzik majd a járvány.

A megtett intézkedések és az emberek hozzáállása alapján azt mondta, hogy „úgy tűnik, a járványgörbét ellaposítottuk”, ami egy nagyon jó hír – közölte a járványügyi kutatási akciócsoport vezetője. Ezen felül az interjúban beszélt az újrafertőződésről és a tünetek nélküli fertőzésről is.

"Tudom, hogy nehéz időszak mindenkinek, de csak ezzel tudjunk a járványt lelassítani, és az egészségügyi ellátórendszerünket a legjobban védeni a túlterhelésről" - hangsúlyozta a kutatócsoport vezetője, aki mindenkit arra kért, továbbra is legyenek türelemmel és tartsák be a szabályokat, minimalizálják a találkozásokat, kontaktusokat.

Ma lejár a felsőoktatási látogatási tilalom, de az egyetemek továbbra sem fognak kinyitni

Az egyetemeken, főiskolákon a jövő héten is távoktatásban folytatódik a hallgatók képzése - közölte az ITM az MTI-vel csütörtökön.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.