szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyetemistáknak a héten előrehozott tavaszi szünetet tartanak az egyetemek, de jövő héttől újra belevágnak az oktatásba. A közoktatáshoz hasonlóan ez is távoktatásban fog történni, ezért összeszedtünk nektek néhány applikációt, ami segítséget nyújthat az anyagok feldolgozásában, kapcsolattartásban vagy jegyzetelésben.

Vannak hallgatók, akiknek ez a fajta tanulási már nem idegen, az egyéni tanrendű, vagy a levelezős hallgatók eddig is maguknak osztották be az idejüket. De ha nappali tagozatosként jártatok egyetemre, ezek az appok segíthetnek abban, hogy hatékonyan tanuljatok otthonról is.

Rendszerező appok

Rengeteg alkalmazást fejlesztettek már ki arra, hogy az ember ne vesszen a teendői kavalkádjában, ezek pedig az otthoni tanulást is megkönnyíthetik. Az Evernote segít abban, hogy fókuszálni tudjatok a legfontosabb feladataitokra. Gépelt, és kézzel írt jegyzeteket is be tudtok vezetni az alkalmazásba, ezen kívül képeket, hanganyagokat, weboldalakat tudtok elmenteni ide. A jegyzeteket másokkal is meg tudjátok osztani, ha szeretnétek, így könnyedén tudtok anyagokat cserélni a csoporttársaitokkal.

Hasonlóa működik a Microsoft To Do alkalmazás is, de ebben sokkal átfogóbb mindennapi teendőket is fel tudtok jegyezni. Össze tudjátok benne egyeztetni a home-office munkákat, a házimunkát, a tanulást és minden más egyebet is. Ilyen hatékonyságnövelő alkalmazás még a Productive is, amivel nyomon követhetitek a kitűzött céljaitokat, és segít koncentráltan elvégezni a feladataitokat.

Csapatmunka

Előfordulhat, hogy vannak folyamatban lévő projektjeitek más szaktársaitokkal, akikkel szeretnétek otthonról is együtt dolgozni. Erre találták ki például a Samepage: Team Collaboration appot, amiben közös csevegéseket folytathattok, és videóhívásban is beszélgethettek, mindamellett, hogy meg tudjátok osztani egymással a fájljaitokat és tudtok közösen is szerkeszteni dokumentumokat. Így nem kell 6 különböző alkalmazást használnotok az egyeztetésekhez, mindent egy helyen el tudtok intézni.

Analóg fájlmegosztás

A kézzel írt jegyzeteket általában bonyolult megosztani másokkal, ugyanis nem mindenkinek van a háztartásában scanner az átküldött képek minősége pedig sokszor nem megfelelő. Ilyen esetekben tudjátok alkalmazni a Reader + alkalmazást, amivel könnyen könyveket is be tudtok scannelni, és továbbadni másoknak. Hasonló a CamScanner app is, amit főleg kézzel írt jegyzetek digitalizálására tudunk ajánlani, de így ábrákat, és más manuálisan készült jegyzeteket is meg tudtok osztani egymással, amit számítógépen hosszas szerkesztgetés árán tudnátok csak. 

Ha középiskolások vagytok akkor itt találhattok ötleteket:

Ingyenes alkalmazások a távoktatáshoz: kapcsolattartás, jegyzetek és gyakorlás otthonról

Nem csak az órák megtartásához, hanem a kapcsolattartáshoz, órai jegyzetek megosztásához, gyakorláshoz és a számonkéréshez is kellenek ötletek, ha rendkívüli iskolai szünet lesz a közoktatásban is. Most olyan appokat válogattunk nektek össze, ami egyetemistáknak és középiskolásoknak is jól jöhet a következő hetekben.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.