szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Habár a szeptemberi igénylés határideje már lejárt, a java még hátravan. Mikor érkezik a számlátokra a félév első diákhitelének összege? Itt a pontos dátum.

Ha szeptemberben igényeltétek a diákhitelt, akkor már nem kell olyan sokat várnotok arra, hogy megérkezzen, ugyanis a következő Diákhitel folyósítás időpontja 2019. október 15.

Ha nem igényeltétek a támogatást, de szeretnétek, akkor jó ha tudjátok, a következő diákhitel igénylési határidő - ahogy az első kifizetés dátuma is - szintén 2019. október 15. A diákhitel fajtákról és szabályokról itt olvashattok bővebben.

Friss adatok: ennyit keresnek az egyetemi vezetők, itt vannak a legjobban fizetett rektorok

Bruttó 1,3 millió és 2,7 millió forint között keresnek havonta az állami felsőoktatási intézmények rektorai, a kancellárok havi keresete pedig 1,1 és 2,6 millió között mozog - ismerteti a Magyar Nemzet a hétfői lapszámában az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) kapott béradatok alapján.

Hol igényelhetitek a támogatást?

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályán kinyomtatható és le is adható.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.