szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Néhány napja összegyűjtöttük, milyen fontos feladataitok lesznek a következő hetekben, ha idén kezditek az egyetemet. Most négy újabb teendőt szedtünk össze

Szerezzétek be a különböző igazolásokat, dokumentumokat

Ha már az őszi félévben pályáztok különféle szociális ösztöndíjakra, támogatásokra, informálódjatok arról, milyen dokumentumokra lesz szükségetek, milyen igazolásokat kell csatolni a kérelemhez. Ha megvan a lista, a tanév kezdetekor el is kezdhetitek beszerezni a különféle papírokat.

Albérletbe költöztök?

Azoknak tanácsoljuk, akik nem otthon vagy kollégiumban, hanem albérletben laknak majd: nézzék meg a lakásbérleti szerződést, amely akkor is érvényes, ha magánokiratban rögzítitek két tanúval, de akár közjegyző előtt is meg lehet kötni. Érdemes a különféle vitás kérdéseket (mikor marad a tulajdonosnál a kaució, a hónap hányadik napjáig kell átutalni a bérleti díjat, ki fizeti a közös költséget stb.) is belefoglalni.

Iratkozzatok be valamelyik könyvtárba

Sőt akár több könyvtárba is érdemes lehet beiratkozni - a tanszéki/kari könyvtár mellett az egyetemi könyvtár, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár is jó lelőhely, ha a legfontosabb szakirodalmakat sem akarjátok megvásárolni, inkább kikölcsönöznétek.

Fedezzétek fel a diákkedvezményeket

Nézzétek meg, milyen könyvesboltokban, gyorséttermekben, szórakozóhelyeken kaptok kedvezményt a diákigazolványotok bemutatásával - sok pénzt spórolhattok.

Nyolc dolog, amit minden elsőévesnek érdemes elintéznie a következő hetekben

Beiratkozás, diákigazolvány-igénylés, diákmunka vállalása és sok más - bőven lesz dolgotok a következő hetekben, ha idén kezditek az egyetemet és a főiskolát. Lássuk, milyen feladataitok lesznek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!